FAQ Biohumax®

                                                           Otázky a odpovědi o Biohumax®

1. Jaká je oficiální registrace přípravku BIOHUMAX®?

Vzhledem k tomu, že BIOHUMAX® je klasifikován jako organické kapalné hnojivo, nepodléhá povinnému registračnímu režimu podle bulharských právních předpisů. Musí ji analyzovat Ústřední laboratoř pro kontrolu pesticidů, dusičnanů, těžkých kovů a hnojiv Národní služby pro ochranu rostlin na Ministerstvu zemědělství a lesů v Bulharsku a obsah lahví by měl odpovídat osvědčení o zkoušce pro příslušné Šarže vydané výše uvedenou laboratoří. Každý z agentů výrobce vám může ukázat kopii tohoto certifikátu.

2. Co je BIOHUMAX®?

Tekuté přírodní organické hnojivo ze skupiny draselných humátů, které jsou založeny na vodním extraktu z červového kompostu z červených kalifornských červů.

3. Jaký je rozdíl ve srovnání s listovými hnojivy NPK?

Rozdíly jsou z hlediska obsahu, mechanismu provozu, rozsahu použití, účinnosti implementačních technologií a cen za jednotku plochy.

4. S tak malými fyzikálními množstvími dusíku, fosforu a draslíku, jak může produkt ovlivnit výsadbu a osivo?

Účinek přípravku BIOHUMAX® je dán především vysokou koncentrací huminu a fulvokyselin v jeho obsahu, stejně jako mikroelementy v helátu (snadno se asimilují). Některé z těchto účinků jsou způsobeny vysokým množstvím přirozené půdní mikroflóry v obsahu BIOHUMAX®.

5. Je produkt mísitelný s jinými pesticidy?

Ano. Vzhledem k nevýznamné aktivitě huminu a fulvokyselin, které obsahují produkt, nevykazuje žádnou aktivitu nebo reaktivitu na více než 118 pesticidních skupin, včetně fytofarmaceutických produktů obsahujících měď.

6. Může být přípravek BIOHUMAX® předávkovaný, když je překročena doporučená dávka?

Ano, pouze když vložíme produkt přes listy (stříkání listů). Při podávání listů přípravkem BIOHUMAX® je nutné dodržovat doporučené dávkování od výrobce. Neexistuje nebezpečí předávkování se zbývajícími aplikacemi.

7. Jaký je účinek přípravku na choroby rostlin a co je jeho výsledkem?

Dosud nejsou k dispozici oficiální výsledky z fytopatologického testování produktu, ale zpětná vazba, kterou jsme obdrželi od klientů, kteří používali BIOHUMAX®, je v tomto ohledu také vynikající. Některé z pozorovaných účinků jsou následující:

Při aplikaci BIOHUMAX® na monokulturu pro podzimní a zimní obilí je riziko bazální hniloby sníženo až na 100%. Riziko plísní je také výrazně sníženo. Ve vinicích byly pozorovány pozitivní účinky s ohledem na ekonomicky významná onemocnění, jako jsou plíseň a plíseň (oidium), stejně jako šedá plíseň (Botrytis) na hroznech po třech aplikacích. U zeleniny má pozitivní vliv na mozaiky mozaiky a plísně, stejně jako na řezání sazenic.

8. Kde je výrobek testován v Bulharsku a v zahraničí?

V Bulharsku: Kontrola dopadů na životní prostředí – Kurdžáví, Kontrola vlivu na životní prostředí – Haskovo, Kontrola vlivu na životní prostředí – Yambol, Kontrola dopadů na životní prostředí – Han Kroum, Státní zemědělský institut – General Toshevo, Zemědělský institut – Shoumen, Výzkumný ústav šlechtění a skladování ovcí Stara Zagora, Horský chovný institut – Troyan.

9. Pokud zahájíme šlechtění červů pro škůdcový kompost, nemáme stejný účinek, jako když se v půdě zavádí kompost?

Účinek aplikace surového kompostu bude stejný přibližně za 2 až 3 roky – po období rozkladu na stav BIOHUMAX®.

10. Může být BIOHUMAX® smíchán s insekticidy při ošetření semenného materiálu pro jarní slunečnice a kukuřici?

Ano, bez neutralizace vlivu huminu a fulvokyselin, stejně jako jeho makro- a mikrochemického složení. Část užitečné mikroflóry je zničena, ale tato část nemá významný vliv na konečný výsledek úplného (technologického) použití BIOHUMAX®.

11. Může být BIOHUMAX® smíchán s fungicidy při ošetřování semínek pro jarní a zimní pšenici a ječmen?

Ano, doporučuje se, aby bylo dosaženo synergického účinku při použití obou produktů a aby se usnadnilo použití pro zemědělce.

12. Je produkt poškozen během zamrznutí?

Ano, BIOHUMAX® se po zamrznutí a následném rozmrazení nepoužije.

13. Jaký denní čas je nejvhodnější pro stříkání listů s produktem?

Odpoledne od 17:00 do 21:00 a od 7:00 do 11:00 ráno.

14. Kolik hodin po aplikaci BIOHUMAX® by neměl deště?

12 hodin po aplikaci, přestože déšť a dávkování je z listů opláchnuté, pronikne do půdy a nemůže se jí vymyt, kvůli vysokému obsahu oxidu hlinitého a fulvokyselin BIOHUMAX®.

15. Odpařuje se produkt a obsahuje nějaké těkavé sloučeniny?

Ano, měli bychom vzít v úvahu skutečnost, že BIOHUMAX® je extrakt lombricompost z červeného kalifornského červu na bázi vody. Po použití by měl být výrobek pevně utěsněn.